Sociale kruidenier en tweedehandswinkel


De Koning Boudewijnstichting heeft het openhouden van de sociale kruidenier ondersteund tijdens de maanden maart t.e.m. augustus 2020.

Openingsuren WirmWarm:                               Donderdag: 9u – 12u30 en 13u30 – 15u00
Openingsuren tweedehandswinkel:                Donderdag: 9u – 12u30 en 13u30 – 15u00


wirmwarmSociale kruidenier

Sinds 3 september 2010 beschikt vzw Warm Hart Houthalen-Helchteren over een sociale kruidenier.

De sociale kruidenier kreeg de naam Wirwarm: een winkel met een wirwar aan producten, een breed aanbod op vraag van onze klanten. Die klanten zijn zowel allochtoon als autochtoon, afkomstig uit alle windstreken en vele landen. Allemaal worden zij hier met een warm hart door ons ontvangen in de Sociale kruidenier.

WAT?

Een sociale kruidenier is een soort buurtwinkel met aanbod van voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten. Producten worden tegen een lagere prijs aangeboden dan in de supermarkt (25 tot 50% onder verkoopprijs van de supermarkt). De klant kan zelf kiezen welke producten hij nodig heeft. Bovendien kan je terecht in onze ontmoetingsruimte voor een tas koffie, een luisterend oor of een goed gesprek met lotgenoten.

VOOR WIE?

De sociale kruidenier is enkel toegankelijk voor mensen met een beperkt inkomen:

– mensen met een groene kaart van OCMW (leefloon, schuldbemiddeling, budgetbeheer, asielzoeker: vraag ernaar bij het OCMW van Houthalen-Helchteren)

– mensen met omniostatuut: vraag aan je ziekenfonds een bewijs dat je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming. Voor 12€ per 6 maanden kan je winkelen in de sociale kruidenier

– mensen in een kwetsbare situatie: mits een gesprek met onze ondersteuners.

Tweedehandswinkel

Aangezien we de producten van de sociale kruidenier onder de prijs verkopen, maken we verlies. We zijn afhankelijk van financiële giften en tweedehands goederen die we krijgen. Tweedehands kleding wordt aan kleine prijsjes verkocht, om het verlies van de WirmWarm te compenseren.

Iedereen mag winkelen in de tweedehandswinkel.

SONY DSCSONY DSC SONY DSC